Καθαριότητα των δοχείων νερού στους στάβλους

Η "πρασινίλα" δημιουργείται από βακτηρίδια και μύκητες, τα οποία όταν καταναλώνονται από το άλογο σας, αυτό κινδυνεύει από σαλμονέλα μέχρι πνευμονικές λοιμώξεις. Για αυτό το λόγο θα πρέπει κάθε φορά που βάζετε νερό στο άλογο σας να εξασφαλίζετε πάντα την καθαρότητα του δοχείου και τη φρεσκάδα του νερού. Αποφύγετε να συμπληρώνετε νερό στη ποτίστρα γιατί έτσι το νερό που προϋπάρχει στο δοχείο θεωρείται στάσιμο και αλλοιώνει τη φρεσκάδα.Τέλος μπορείτε να απολυμαίνετε τις ποτίστρες χρησιμοποιώντας σκληρή βούρτσα και ξύδι το οποίο ξεβγάζετε καλά
το κείμενο δημιουργήθηκε από Eldani (Horse.gr)